Livet enligt mig

lördag, december 03, 2005

Entreprenörskap, ett sätt att lösa arbetslöshet?















I denna nya värld där arbetslöshetens spöke drabbar allt fler och rationalisering och besparing som begrepp planterats in i folks undermedvetna, skall eget företagande ses som en lösning för många "friställda" eller ungdomar som aldrig kommit in på arbetsmarknaden?

Har AMS och arbetsförmedlingen tänkt sig att alla dessa starta-eget kurser skall resultera i en mängd nya små företag? Verklighetsförankring tack! Allt prat om att förverkliga sig själv kolliderar med en verklighet av mördande konkurrens och en privatekonomi som oftast inte kommer upp i existensminimum.

Det är ett cyniskt spel med människors förhoppningar om en ljus framtid att ge dom illusionen att det kan existera många små företag på en allt mer krympande marknad. Skall alla dessa entreprenörer sälja saker till varandra för att överleva?

Eller ingår detta kanske i den större marknadsliberala planen där nedläggning, åtstramning och avknoppning från den "tärande" offentliga sektorn erbjuder nya tjänster för hugade entreprenörer?


 
Bloggar