Livet enligt mig

söndag, maj 20, 2007

Sverige snart en delstat i USA ?















Den enorma påverkan på världen som USA- dominansen ekonomiskt, politiskt och militärt har kan inte nog understrykas.

Se bara på medieutbudet där den lättsamma, hjärndöda och ofarliga underhållningen med ursprung i mediekoncerner som FOX ökar alltmer med det nya medialandskapet. Och den högervridning som anglo-amerikanska tankesmedjor spridit i det politiska landskapet har haft avgörande inverkan. Hur det USA-ledda kriget mot terrorism svalts med hull och hår av FN och därmed Sverige. Hur Reinfeldt undviker att kritisera och hyllar den ledande nationens president och därmed accepterar status quo. Ett accepterande av en aggressiv imperialism.

Men det finns också en högervridning och en stark press på den allmänna opinionen inom USA från den höger som traditionsenligt försvarar kristenheten och "amerikanska värden". Om den kommer att stärka sin ställning kommer vi genom de vanliga kanalerna att påverkas och få del av det "tänket".

Om Sverige blir alltmer indraget i Nato-samarbetet är vi inte bara en inofficiell påhejare och beundrare av det amerikanska imperieprojektet utan en fullvärdig del av detta, och kan räkna med likadant motstånd av de som utsätts för imperiets härjningar.

Läs också artikeln från:
Det Progressiva USA, om den republikanska högerns attacker också på Bush!


 
Bloggar