Livet enligt mig

fredag, maj 18, 2007

Rätten att försvara sig när man lever under apartheidlagar

När det sydafrikanska samhället levde under lagar som förnekade majoriteten av dess medborgare mänskliga rättigheter och milismän tog till vapen för att bekämpa regimen förklarade först majoriteten av världens länder dessa milismän för att vara terrorister.

Omvärderingen av ANC kan ha något att göra med de stora rikedomar Sydafrika innehar. Dessa fick inte förhindras att komma den övriga världen till del och den sydafrikanska rasistiska regimen fick falla.

Den palestinska befolkningen lever under apartheidliknande lagar och är andra klassens medborgare i sitt eget land. Skillnaden mot Sydafrika ligger bl a i det begränsade geografiska området och att den israeliska rasistiska, sionistiska regimen ingår i det stormaktspolitiska spelet där de spelar rollen som murbräcka i den arabiska regionen.

Israel skulle falla sönder som ett korthus om det inte ständigt understöddes av USA militärt och på andra sätt med miljarder och åter miljarder dollar. I detta stöd ingår också det faktum att Israel är en kärnvapenmakt med USA;s goda minne.

I detta spel offras den palestinska befolkningen. Dess milismän kallas alltid terrorister. De utför operationer som kan liknas vid nålstick jämfört med de massiva militärt tungt beväpnade uppdrag Israel utför med stridsvagnar, högteknologiska stridsflygplan, sanktionerade mord och tortyr. Bosättningarna med ultraortodoxa judar, raserandet av den palestinska infrastrukturen, byggandet av murar och vägar med passerkontroller där palestinier tvingas vänta i timmar ibland förgäves och den ständiga rasismen mot palestinier. Allt detta leder till motstånd.

Det är helt naturligt att denna rasistiska stat, Israel, förr eller senare kommer att falla i sin nuvarande form. Att förändras till en demokratisk stat där palestinier och judar lever som jämlika.

Det är upprörande och patetiskt att se att de som mest högljutt försvarar en rasistisk stat är de som också i andra frågor försvarar övergrepp i folkrättsfrågor. Den liberala bombhögern. Oftast folkpartister. De hävdar att invasionen och ockupationen av Irak inte var ett folkrättsbrott, de vill anfalla Iran, de anser att Israel är en fullt fungerande demokrati och ett värn för detta. De hävdar att TT;s rapportering är vänstervriden och vinklad.

I vilken värld lever dom? Det fanns de som försvarade den sydafrikanska aparteidregimen. Det visade sig vara ett felaktigt val.

Att försvara den israeliska sionismen och dess brutala regim kommer också att visa sig vara ett felaktigt val. Historien kommer att döma.


 
Bloggar