Livet enligt mig

onsdag, maj 16, 2007

Utsläppsrättshaveri

Det politiskt korrekta modeordet för dagen är MILJÖ . Men så fort det gjorts till politiskt allmängods blir det ofarligt. På samma sätt som feminism kramats sönder av alla mulliga maktgrisar. Det politiskt korrekta måste vara det politiskt ofarliga, det som inte hotar grundbulten i det ekonomiska tänket. En ständig ökning av ekonomisk tillväxt till vilket pris som helst, nästan, för det får ju inte hota kapitalismen, IMF, monopolens makt och den grundläggande maktstrukturen.

Att se Reinfeldt och Bush uttala sig om miljöhot är som att se några träna torrsim. Under galgen, för att passa in politiskt.

Denna enda jord med sitt tunna skikt av andningsbar syremättad luft kräver en annan ekonomisk politik med annan miljövänlig och människovänlig industri. Utsläppsrättshandeln är ett gigantiskt falsarium som totalhavererat. Det som hänt är att utsläppen ökat.

Att lura människor att köpa utsläppsrätter som är verkningslösa är som handeln med olja som medicin under 1800-talet, bondfångeri.

Marknadsliberaler styr ekonomin och därmed framtidens utsläpp. Man måste mer än bara lära sig ordet miljö för att utsläppen skall minska.


 
Bloggar