Livet enligt mig

lördag, december 17, 2005

EU gör som storebror

Den paranoida jakten på terrorister möjliggör omfattande insamling av information där den lag som gör det möjligt att insamla och lagra uppgifter om mobil och datatrafik inom EU är den senaste som kraftigt inkräktar på den personliga integriteten.

För två år sedan sedan gav försvarsdepartementet i USA "Department of Defense" en mindre underavdelning, CIFA, i uppdrag att upprätta en databas för insamling av hot kommande inifrån USA. Sedan mars 2004 har CIFA betalat ut 33 millioner dollar till företag som Lockheed Martin, Computer Sciences Corporation, Unisys Corporation och Northrop Grumman för att utveckla program som kan söka igenom både hemliga och öppna arkiv, kommersiell information och internet inklusive chattsidor.

Deltagare i fredliga antikrigsdemonstrationer, personer som protesterar mot rekrytering till militären på lokala high-schools, deltagare i diskussionsgrupper på nätet eller vanliga medborgare som uppträder "onormalt" riskerar att hamna i dessa databaser. Om man inte samtycker till den sittande regeringens politik i "demokratin" USA och på något sätt uttrycker detta kan man hamna i registret över potentiella terrorister och hot mot rikets säkerhet.

Vad var det han sa vår vän med uppdrag från Gud, - George W?
"Den som inte är med oss är emot oss"!


 
Bloggar