Livet enligt mig

tisdag, maj 22, 2007

Jan Björklund trolig ny FP-ledare















Med Major Björklund fortsätter Folkpartiet sin vandring högerut.

Den socialliberala linjen som av åtminstone FP själva kännetecknades av humanism överges för en med hårdare tag. FP ställer sig höger om den förmenta högern d v s moderaterna, som tacksamt inte behöver agera själva och tar på sig sosse-light dressen.

Liberalismen i Sverige i FP;s nya tappning är enligt skolbokens facit ingen egentlig liberalism utan en extrem högerliberal hållning, en bombhöger och en ordning och uppförande-högerlinje.

Ledande företrädare för FP och dess ungdomsförbund LUF har varit de ivrigaste förespråkarna för invasionen av Irak, för NATO-medlemskap, för anfall av Iran, för försvar av Israels brottsliga folkrättsövergrepp, för hårdare tag i skolan med mer och tidigare betyg, en hård antifacklig linje, inget "dalt" med brottslingar och för en restrektiv invandringspolitik med medföljande språktester och så den sedvanliga drapan om att skola och massmedia styrs av vänsterintellektuella.

Med medlemmar som Björklund, Malm och Rojas är samtliga delar av en riktigt mörkblå högerpolitik täckta. Socialliberalismen är glömd och man bereder marken för partier som Sverigedemokraterna och Nationaldemokraterna.


 
Bloggar