Livet enligt mig

söndag, juni 10, 2007

Extreme makeover - extreme failure









Vinnarna med de nya moderaterna vid regeringsmakten är höginkomsttagarna och personer med stora förmögenheter. Facit visar att de nya moderaterna i praktiken är de gamla moderaterna.

Retoriken skiljer men inte praktiken.

Moderaternas partisekreterare Per Schlingman säger om den förda politiken : "Vi är i grunden väldigt nöjda med den politik som vi har kunnat genomföra".

Om hur politiken skall föras framöver menar han att moderaterna och regeringen måste ”våga” prioritera dagis, skola, vård, omsorg och brottsbekämpning före ”utbyggda bidragssystem”. "–Här pekar det mesta på att vår tydliga välfärdsprioritering kommer att stå mot en fortsatt bidragspolitik från socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet."

Något nytt? Nej. Vi kan vänta oss mer privatisering och utförsäljningar av den borgerliga regeringen. Om den välfärdsprioritering det talas om skall stå i motsats till en "bidragspolitik" kan vi vänta oss att den välfärden kommer att bygga på allt mer privata lösningar och försäkringar. Något som inte innebär allmän och generell välfärd. Åter igen kommer plånbokens storlek att innebära skillnad.

Det enda som är helt klart är slutsatsen Schlingman avslutar med: "-Det kommer inte att räcka 2010. Vi vinner aldrig valet 2010 på samma sätt som vi gjorde sist."

Man kan bara hålla med . Samma lögner två gånger går inte.

2 Comments:

  • Tänk om fler hade förstått allt det här före valet...

    By Blogger Unknown, at 9:10 em  

  • Förr hade vi enregering som satt med armarna i kors och inget hände, man hade byggt Sverige och nu var det bra. Sådan är inte verkligheten utan saker förändras och när regeringen smet från sitt Tsunami ansvar, sitt ansvar för skolan, sitt ansvar för att se till att alla får möjlighet att också bli ministrar och så vidare vände opinionen mot dem. Sluta nu dunka varandras ryggar ni sossar och börja ställa er frågan vad ni gjort för fel.

    By Blogger alex@E, at 9:42 em  

Skicka en kommentar

<< Home


 
Bloggar