Livet enligt mig

torsdag, juni 21, 2007

Idrott och politik













Att idrott och politik hör ihop är ett faktum. Att använda sig av idrotten för att skapa sig godwill är legio idag, och försöken att frikoppla idrotten från den "smutsiga politiska verkligheten" är dömda att misslyckas när verkligheten ständigt visar motsatsen.

Det är inte bara extremismens försök att ta över fotbollsläktarna med hakkors och svastikor i den italienska ligan som är ett uppenbart exempel på politiseringen av idrotten. Eller olympiadernas ständiga följeslagare mutskandalerna.

DN försöker på samma sida i skilda artiklar att inte göra kopplingen idrott och politik. I sin nätupplaga redovisas "allas vår" Svennis som är på väg till nytt arbete under ledning av Manchester City och Thaksin Shinawatra som köper laget för 1,14 miljarder kronor, i en artikel.

I en annan artikel redovisas att nämnde Thaksin Shinawatra är anklagad för korruption i sitt forna hemland och att han lever i landsflykt.

Om de "grävande" journalisterna hade haft ambitionen att redovisa en
komplett bild skulle en annan sida kommit fram: Att Thaksin Shinawatra på detta sätt tvättar pengar och att Manchester City och "Svennis" blir inblandade i en smutsig politisk byk vare sig de vill eller inte.


Idrott och smutsig politik hör ihop DN!


 
Bloggar