Livet enligt mig

tisdag, juni 19, 2007

Vem är den verkliga terroristen?



















Den palestinska befolkningen har fått se olivlundar och jordbruksmark bli förstörda, fått se sina hus bli sprängda, fått allt mer land ockuperat och hindras i sin rörlighet av vägspärrar och murar. Israeliska försvarsstyrkor övar prickskytte också på barn och låter bosättare trakassera palestinier ostraffat. Israelerna griper och fängslar palestinska parlamentsledamöter och utsätter fångar för regelmässig tortyr.

Den apartheidregim som heter Israel, överlägsen i militär styrka, uppbackad av USA, har i sina försök som de själva säger att säkra sina gränser ständigt varit i krigsberedskap och har också fört krig mot sina grannar. Inne i Israel förs kampen mot palestinierna, den inre fienden.

Israel har i strid med FN-resolutioner, i strid med konventioner för mänskliga rättigheter, fortsatt med USA:s goda minne att försätta palestinierna i en situation som blir allt mer outhärdlig. Man har lyckats att köpa palestinska ledare som i utbyte mot personlig rikedom sålt ut sitt folks drömmar.

Fatah förlorade det palestinska valet p g a korruption och i brist på bättre valdes Hamas som åtminstone gör något för lokalbefolkningen.

Detta demokratiska val godkände inte USA och EU. Folket valde fel och måste straffas. Den ekonomiska bojkotten lade grunden till det totala kaos som nu råder. I Gaza är den humanitära situationen katastrofal.


I DN;s ledare
skriver man att Gaza är i händerna på våldsmän, gangstrar och terrorister. Man behöver inte hålla med om Hamas politik eller mål för att ändå vara tvungen att konstatera att det är den i demokratiska val valda palestinska politiska makten man talar om. Den av USA, EU och Israel omhuldande Västbanksledningen är Fatah som förlorade valet!

Som det står i ett inlägg på den blogg Rawia Morra skriver: "Det som händer idag är att palestinierna delas i två delar, en i Gaza, som ska belägras, svältas och krossas, för att statuera ett exempel på hur man inte ska göra, och en annan del, på Västbanken, där pengarna ska flöda, och där man ska vara snäll och lydig mot Israel och USA."

Palestiniernas enda chans är att inte lyda vare sig USA, EU, Israel eller ta råd av exempelvis DN. Ett enande av de palestinska krafter som inte är korrumperade är den enda möjligheten.

Ett enande där den verkliga terroristen Israel brännmärks för sin apartheidpolitik, något som DN noga undviker att göra, det är ju en demokrati gubevars, istället får Hamas som utnyttjar den humanitära katastrof det palestinska folket genomlider vara det ensamma svarta fåret.


 
Bloggar