Livet enligt mig

tisdag, juni 19, 2007

Den borgerliga moralen


















Hur står det till med utnämningarna till den moderatledda alliansen? Synas deras moraliska vandel eller rekommenderas de av vänner i den närmaste politiska eliten som inte tänker på att den borgerliga livsstilen, deras inkomstlägen och den sociala miljön frammanar en annan moral än den gängse samhällsmoralen. En moral som har präglats av att göra rätt för sig och att betala sin skatt och avgifter.

Utnämningarna ledde till att två moderata statsråd tvingades sluta omgående.

Kulturministern Stegö Chilo (m) ansvarig för public service när hennes politiska grundade TV-licens skolk under 16 år och hennes svarta städhjälp blev uppdagat.
Handelsminister Borelius (m) Tv-licensskolk, svarta barnflickor som hon inte hade råd att betala trots familjens miljoninkomster samt att hennes sommarvilla ägdes av ett företag på Jersey ledde också till avgång.

Den nye miljöministern Andreas Carlgren (c) lämnade upprepade gånger felaktiga uppgifter om sin inkomst till riksdagsförvaltningen sedan han lämnat riksdagen1998. Eftersom han inte redovisade sina inkomster från centerpartiet och Vin & Sprit, fick han 130 000 kronor för mycket i så kallad inkomstgaranti.

Migrationsminister Billströms (m) politiskt grundade 10 -åriga TV-licensskolk renderade endast straffavgift.

Finansminister Borgs (m) erkände svarta barnflickor.

Statsminister Reinfeldt (m) erkände svarta barnflickor.

Och nu arbetsmarknadsminister Littorin (m). Medlem i exklusiv herrklubb. Som vill vara bättre än han är och filar lite på sitt CV efter Reefat-modell. Men universitetet där han tog sin examen 1997, Fairfax University i Lousiana, är inte erkänt vare sig på amerikansk delstatsnivå eller av Högskoleverket. Reinfeldt uttalar sitt förtroende för Littorin precis som han gjorde för de sparkade ministrarna.

Reinfeldts attityd gör dessvärre Littorins bekymmer till regeringens eftersom hela examenssystemet och attityden till fusk då aktualiseras.

Jag vill tilldöma Littorin minst tre karensdagar! Och därefter omedelbar avgång.

Den moral de borgerliga politiker som hittills blivit avslöjade lever efter är en moral för de som anser att de är bättre än folkflertalet och att utnyttjande av människor och system inte är så farligt så länge överklassen gör det. Men populasen skall genom hårdare tag lära sig att veta sin plats. Arbetsmoralen skall öka. Det skall kosta att vara sjuk. Men naturligtvis omskrivet i ord av mer frihet och att det skall löna sig att arbeta.

Littorin sitter nu med byxorna nere. Om detta hade varit en socialdemokratiskt ledd regering hade drevet varit igång nu, DN och SvD hade krävt ministerns avgång. Men icke.

Hela regeringen bör tilldömas omedelbar karantän och därefter avgång för gynnande av de redan besuttna på fattiga och normalinkomstagares bekostnad och utförsäljning av folkets gemensamma tillgångar.


 
Bloggar