Livet enligt mig

måndag, juni 18, 2007

Israel, USA och EU välkomnar den ickelegitima Fatah-ministären



















Söndra och härska. Den taktiken har givit resultat. Fatah-ledningen har sedan länge varit en korrumperad elit och som sådan välkomnas den av Israel.


En talande bild av Fatah idag ger den svensk-palestinske
Rawia Morra :

"Muhammad Dahlan, Arafats gullgosse, slyngeln som plötsligt kapade den palestinska saken och sålde den i småbitar. Mitt framför ögonen på oss."

"Bråkstaken från flyktinglägret i Khan Younis, äger nu ett av de mest exklusiva hotellen i Mellanöstern. För några år sedan uppgick hans saldo i israeliska banker enbart till 58 miljoner dollar."

"Det som sker i Gaza idag, började i Beirut. För länge sedan. Det är vanliga, fattiga palestinier som gör upp med dem som inte vill släppa ifrån sig makten och kassakistan. Palestina är, för en del av oss, en förbannelse, en enda stor begravningsplats. För andra är Palestina en mjölkko."

"Flera Fatahledare i Gaza, med Husam Odwan i spetsen tar ikväll avstånd från Abbas och hans nya undantagsregering och kräver att de ansvariga för kaoset i Gaza, med Muhammad Dahlan i spetsen ställs inför krigsrätt."


Vänstern i Sverige anklagas ofta av israelvänner för att inte tänka på palestinierna och att använda palestiniernas situation som slagträ i sitt förblindade hat mot Israel.

Det är snarare så att synen på Israel som mellanösterns enda demokrati och västs behov av en pålitlig allierad offrar det palestinska folkets mest grundläggande behov av mänskliga rättigheter och det blir de som hänsynslöst blir utlämnade till israelisk apartheid i det cyniska politiska maktspelet.



 
Bloggar