Livet enligt mig

lördag, juni 23, 2007

Varför är Maud Olofsson ett hot mot Alliansen?
















Utifrån att ha satt centerledaren i brännpunkten i sex veckor har magasinet Fokus presenterat bilden av ett "Mauderatiserat" centerparti.

Att Alliansens småpartier farligt nära fyraprocentsspärren försöker profilera sig är ganska naturligt med Moderaterna som ledande regeringsparti.
I en ledare försöker SvD att analysera magasinets slutsatser om risken för "inomblocklig kannibalism".

SvD anser risken för inre splittring liten och att den rörelse högerut som småpartierna står för snarare stärker den värdegrund Alliansen står för. Att det behövs starka marknadsliberala röster inför nästa val "då ju redan en stor mängd av de efterlängtade reformerna kommer att vara avklarade och det behövs nya tydliga mål. Och lite självförtroende kan aldrig vara fel."

Maud(duracelldockan)Olofsson har verkligen på alla sätt försökt lägga sig till höger om Moderaterna och har uppvisat en energi i den uppgiften som en bäver på droger och med ett självförtroende på gränsen till psykotiskt.
Att generalangreppet på den allmänna välfärden och den närmast religiösa tron på nyliberala marknadslösningar som har presenterats av Alliansen skulle framstå som en bonus i väljarnas ögon är svårt att se. De stora protester som sker mot de ideologiskt motiverade utförsäljningarna är tecken på motsatsen.

Att Olofsson går åt höger är för väljarna snarare ett tecken på att Alliansen nu enbart består av marknadsliberalism och hårdare tag. Att inte inse detta är det stora hotet mot en kommande valseger. Men inget att beklaga.


 
Bloggar