Livet enligt mig

tisdag, juli 10, 2007

Bilförsäljare Persson














Det är som ett ödets ironi att mannen som under sina tio år som statsminister skickligt lotsade "sitt" socialdemokratiska parti allt längre åt höger nu sitter som den sämsta försäljare och lobbyist åt den som betalar mest, i det här fallet bilindustrin.

Det säger mer om tillståndet i landet och inom det socialdemokratiska partiet att Göran Persson omedelbart efter avslutad statsministerkarriär blir högt betald lobbyist än om själva karriäristen Persson.

Social och demokrat. Det är Perssons egna ord om sig själv. Inte Socialdemokrat i den klassiska betydelsen att idepolitiskt bekämpa lobbyism som odemokratisk metod. Att den som har mest pengar kan köpa sig mest inflytande.

Socialdemokratin fick den ledare de förtjänade. Högervridningen och nyliberala influenser med marknadsanpassning och EU-anpassning förändrade det politiska landskapet och bäddade för Alliansen.

I dag sitter Göran Persson, godsägare och lobbyist, lika pompös och dryg som vanligt i sitt marknadsstånd och säljer ut de sista resterna av sin heder åt den som betalar mest. Som den sämsta bilskojare!

1 Comments:

  • Jag har aldrig förstått mig på Göran Persson, men någon gång ska väl överraskningarna ta slut.. eller?

    By Blogger Rawias Morra, at 1:57 fm  

Skicka en kommentar

<< Home


 
Bloggar