Livet enligt mig

torsdag, juli 05, 2007

En upplevelse av Norell












Terrorforskaren Magnus Norell vid Totalförsvarets forskningsinstitut, en av "experterna" som ofta visat sig ha en politisk agenda med sina utspel, att fördöma den muslimska världen eftersom det inte är så: ".. att om väst bara ändrar sin politik, så kommer dessa dåd att upphöra" , det är snarare så att den muslimska världen bara väntar på att få angripa väst.

Norell menar att det inte i första hand är Västvärldens politik som är orsak till radikalt muslimskt motstånd. Det är radikala som väljer att ta till dessa förkastliga metoder trots att t ex förhandlingar i fallet med Palestina visat sig vara effektivare.

Det vore intressant att veta hur Norell ser på Israels och USA:s roll i sammanhanget. Att ständigt tvingas längre och längre in en situation av apartheidliknande och rasistiska förhållanden i ett krympande territorium, är alltså inte orsak till det radikala motståndet.

Man häpnar över denna "terroristforskares" formuleringar. De radikala muslimerna har : "fått gehör för en del av sina frågor i en större krets än enbart de egna leden. Främst gäller detta, som tidigare påpekats, upplevda orättvisor och övergrepp från väst gentemot de egna muslimska länderna."

Om det bara skulle gälla en upplevelse av orättvisor och övergrepp så borde väl en välmenande upplysning om att det endast gäller spridandet av demokrati och frihet få slut på dessa villfarelser. Eller antipsykotisk medicinering, eftersom det är upplevelse av världen som inte är sann enligt Norell.

Magnus Norell är en charlatan med politisk agenda. Som politisk megafon är han effektiv, som "expert" klart underkänd.

1 Comments:

  • "Att ständigt tvingas längre och längre in en situation av apartheidliknande och rasistiska förhållanden i ett krympande territorium, är alltså inte orsak till det radikala motståndet."

    Nja, man har lämnat tillbaka sinai och Gaza. Sinai efter att Egypten erbjöd Israel fred, vilket uppenbarligen lönade sig. Och innan Hizbollah drog igång libanonkriget så föreslogs det att större delen av västbanken skulle bli en palestinsk stat.

    By Blogger Unknown, at 4:02 em  

Skicka en kommentar

<< Home


 
Bloggar