Livet enligt mig

fredag, juli 06, 2007

Hand i hand med näsa för affärer












Borelius och Barnevik, båda med skamfilade rykten, bistår hjälporganisationen Hand in Hand i Indien.

Behovet att få en bättre image är ofta stort i de kretsar de båda rör sig i, girighet och utnyttjande brukar vara ett signum liksom behovet att ingå i ett sammanhang där välgörenhet skall avlasta det eventuellt dåliga samvetet.

Vad är då bättre än ett projekt där entreprenörskap är grundtanken, och dessutom i ett land med denna miljardhövdade befolkning och dess potential för utveckling och kommande affärer och vinster!

Båda har visat förmåga att ingå i sammanhang där ord som affärer, i dubbel bemärkelse, och stora pengar varit viktiga ingredienser. Men inte där moral och sunda finanser ingått.

Nu skall naturligtvis ingen skugga falla över hjälporganisationen Hand i Hand för att vissa behöver en solsemester och en imageförbättring.

1 Comments:

  • Man kan ju undra vad det är för kontroversiellt med att jobba med entreprenörskap? Mikrokrediter är en alldeles utmärkt idé (som iofs har sina baksidor) och som utvecklats med tiden. Och nobelpristagaren från 2006, M Yunus, kom på det hela just på grund av storkapitalets ovilja att engagera sig i de fattiga. Det är väl detta som Percy & Maria menar med att det är kontroversiellt.
    I Syd är man av naturen det som kallas entreprenör. Det är en fråga om överlevnad. Mikrokrediter är en väg att skapa ett litet överskott som kan ge bättre standard.

    By Blogger Jens Rosbäck, at 7:16 fm  

Skicka en kommentar

<< Home


 
Bloggar