Livet enligt mig

måndag, juni 25, 2007

De fyras gäng







Den statliga utnämningspolitiken var en av punkterna som den nuvarande regeringsalliansen lovade att ändra på under valrörelsen.

Den socialdemokratiska utnämningspolitiken innehöll förvisso stora inslag av "svågerpolitik", men den öppenhet och opartiskhet som regeringen utlovade verkar förbytas i en "diskret utnämningsprocess" som inte ger medborgarna några chanser att ha insyn i vilka kandidaterna är i några statliga eller offentliga anställningar i ledande befattning.

Ett förslag om ändrad sekretesslag meddelar de fyra partiledarna genom den artikel som publiceras i DN .

Den borgerliga regeringen med de fyra partierna försöker att förändra Sverige. Marknadsanpassning, hårdare tag i skola, försämringar för sjuka och arbetslösa, omfördelning av resurser till de som redan har och en än mer positiv attityd till Nato.

Den transparens som politiker och företagsledare efterlyser är i fallet med de fyras gäng helt tillräcklig. Det som syns i blixtbelysning är ambitionen att med små och stora medel förändra Sverige till ett land där medborgarrätt stavas pengar.

"Vi är medvetna om att detta riskerar bli en omdiskuterad lösning", skriver regeringen om sitt förslag till ändrad sekretesslag. Det får man verkligen hoppas. För den opposition som skall utmana regeringen är lam intill förtvining. Socialdemokratin tvekar om man skall gå ännu längre till höger för att vinna tillbaka röster och Vänsterpartiet spelar vänstersocialdemokrater.

Suck!


 
Bloggar