Livet enligt mig

tisdag, juni 26, 2007

Israel som en del av den amerikanska imperialismen

Israel lovar frige 250 Fatah medlemmar En bråkdel av de palestinier som hålls i israeliska fängelser, många utan rättegång och dom. Samt utbetala en del av de innehållna palestinska skattepengarna till den ickelegitima Fatah-regeringen.

Den korrumperade Fatah-rörelsen skall för Israels räkning bekämpa de palestinier som ser motstånd mot ockupationsmakten som det enda rimliga. En ockupationsmakt som krymper utrymmet och livsbetingelserna för palestinierna steg för steg.

Det val som USA-EU beordrade och den blockad och de sanktioner som följde på att "fel" parti vann och det kaos som följde, med vapenhjälp till Fatah för att bekämpa den lagliga palestinska regeringen har fått islamologen Jan Hjärpe att skriva en artikel i Sydsvenskan.

Han skriver bl a om att Israel inte kan överleva utan massiva subventioner och att inget imperium varar för evigt. Man kan bara hålla med. Israel vore inget utan USA. Den massiva ekonomiska hjälpen och den militära upprustningen USA tillhandahåller är förutsättningen för existensen. Att vara ett imperialistiskt brohuvud i regionen.

Ett USA som tar sin uppgift som världspolis på allvar. United States Central Command beskriver sin uppgift som att bl a: "protect the vital interests of the United States within the area of responsibility."













 
Bloggar