Livet enligt mig

lördag, juni 16, 2007

Det alltför uppenbara



















Täby kommuns moderatstyrda ledning med Filippa Reinfeldt i spetsen får kritik av två folkpartistiska kommunråd i nämnda kommun i en debattartikel i SvD.

Den ideologiskt styrda slakten av den kommunala gymnasieskolan Tibble gymnasium och bortskänkandet och privatiseringen av den har satt den retorik som moderaterna med Filippa Reinfeldt står för och den praktik medborgarna ser i vardagen, men satt i ett större sammanhang också den diskrepans som retoriken om ökad valfrihet kontra den ideologiska utförsäljning av gemensamma samhälleliga tillgångar som den moderatledda regeringen i spetsen står för i blixtbelysning. Sälj ut. Sälj ut. Till varje pris. Så fort som möjligt är ledstjärnan.

Att folkpartisterna i Täby protesterar beror på de oerhört negativa konsekvenser den ideologiskt färgade bortskänkandet får för kommunens ekonomi och majoriteten av eleverna. Det alltför uppenbara i den ideologiska slakten upprör, inte privatiseringen i sig.

När den slakt som genomförs av den borgerliga regeringen i namn av ökad valfrihet och större konkurrens visar de allvarliga negativa konsekvenserna fullt ut för folkflertalet, kommer det som idag döljs i den politiska retoriken visa det mörkblå, folkfientliga egentliga ansiktet alltför uppenbart. Men för sent.


 
Bloggar