Livet enligt mig

söndag, juni 17, 2007

USA, EU och Israel skall tvinga Palestina ner på knä



















Först kräver man att ett val genomförs, enligt observatörer förekom inga oegentligheter. När Hamas segrade hade palestinierna valt fel och det korrumperade Fatah fick till uppgift att bekämpa den lagliga regeringen.

Nu när kaos råder skall
Israel med västs goda minne militärt krossa Hamas. Så fungerar den västliga demokratin.

Oavsett vad man tycker om Hamas polïtik och mål är detta det palestinska folkets val. Att låta Israel ostraffat bryta mot FN-resolutioner, ständigt försvåra palestiniernas vardag och i praktiken föra en apartheidpolitik leder osvikligt till motstånd. Palestinierna kommer inte att frivilligt låta sig krossas.

Israels mål är att slutgiltigt lösa palestinafrågan genom att göra det omöjligt att leva på Gaza-remsan och Västbanken. Ett Palestina utan palestinier. En etnisk rensning är målet. Palestinierna är för Israel "ickemänniskor" som försvårar den sionistiska drömmen.

Att på detta sätt försöka krossa ett annat folks legitima rätt till en värdig tillvaro föder på tusen sätt den terrorism den försöker hindra. Att peka på judisk kamp mot nazistisk överhöghet är i dag meningslöst, den israeliska regeringen är förblindad av religiös och politisk rasism och herrefolksmentalitet.

3 Comments:

  • Håller inte med. Har ingenting emot palestnier eller Israel men Hamas måste krossas. Hamas gör allt för att destabilisera läget i regionen, förstöra fredprocessen, skapa en ny Iran och utrotta Israel. Glöm inte att Hitler och många andra kom till makten på samma "demokratiskt" sätt.

    By Blogger Kristofer.Szymanski, at 3:47 em  

  • Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    By Blogger Markus, at 4:18 em  

  • Folket i Gaza har angett att de tycker att deras liv blivit osäkrare efter att Hamas tog makten, hela 70% tycker detta.
    För första gången någonsin har även palestinier vägrat att gå med i de alltför vanliga bojkotter/protester mot Israel och Israeler efter att någon inom Hamas säger sig ha blivit förorättad. Det verkar som att folket som valde Hamas inte gärna ser dom sitta kvar, särskilt inte efter att de med vapen i hand börjat slåss om makten. Detta är inte västs fel men du kanske ville se en diktatur i PA istället eller vad var alternativet till dessa val?
    Att Israel går in är inte helt otroligt eftersom Hamas fortsatt med att skjuta Qassam raketer hela tiden på kvinnor och barn men enligt gängse vänsterlogik är detta naturligtvis helt ok!

    Till sist, kom ihåg att bara för att ett parti blir demokratiskt valt innebär det inte att partiet är demokratiskt, något vänstern ständigt påpekar med NSDAP i Tyskland men bekvämt "glömmer" bort i PA...

    By Blogger Jonas Wiberg, at 5:02 em  

Skicka en kommentar

<< Home


 
Bloggar